Science of Diving (Znanost o potapljanju)

SSI je pred nekaj leti uvedel v svoje didaktične programe tečaj specialnosti, ki so ga poimenovali SCIENCE OF DIVING (ZNANOST O POTAPLJANJU) in govori ravno o tem, torej dogajanju in spremembah v človeškem telesu med in po potopu. Potapljaški tečaj ZNANOST O POTAPLJANJU je namenjen vsem potapljačem, predvsem pa takšnim, ki bi radi svoje potapljanje premaknili kakšno stopnjo višje in se čim bolj varno potapljali. Tečaj je sestavljen iz tem, kot je fizika v potapljanju, fiziologija pri potapljanju, veliko je govora o teoriji dekompresije, tudi o opremi in seveda o vseh pomembnih dejavnikih, ki vplivajo na naše počutje in zdravje pred potopom, predvsem pa med in po potopu.

SSI table  divepal_predator_0323

Tečaj se odvija v predavalnici, sestavljen je iz petih predavanj, seveda na koncu tečajniki preverijo pridobljeno znanje in dobijo potrdilo in izkaznico o opravljenem tečaju, ki je nenazadnje obvezen za vse, ki bi želeli napredovati do SSI Dive Professional potapljaških kategorij.

crossover_1

Potapljanje je dejavnost, o kateri je dobro in koristno vedeti čim več, posebej če se hočemo res udobno in varno potapljati. V telesu se predvsem zaradi fizikalnih vplivov med potopom dogajajo velike fiziološke spremembe, vsaj v osnovi pa bi jih moral poznati vsak ozaveščen in odgovoren potapljač.

×